Silje Lindberg

Steinkjer/Oslo

Silje Lindberg er skuespiller utdannet ved Teaterhøyskolen i Nord-Trøndelag (tidligere HiNT). Nå jobber hun frilans med base i Oslo. Hun har ett års erfaring som teaterinstruktør ved Oslo musikk- og kulturskole ved Schous Kulturstasjon (fra 4-14 år) og har blant annet turnért med forestillingen "Drive" v/ DKS Nord-Trøndelag og "Ordlaboratorium" v/ DKS Nordland med workshop for ungdomstrinnet/barnetrinnet. Som skuespiller jobber hun med egne prosjekter i kompaniet Liavaag/Lindberg og skal jobbe høsten 2016 ved Nord-Trøndelag Teater.
Innenfor undervisningen jobber Lindberg med base fra Jacques Leocoq´s metoder med improvisasjon, bevegelse og skuespillerteknikk.

Last ned min CV

Fagområder

  • Barne- og ungdomsteater
  • Fra idé til forestilling
  • Improvisasjon
  • Skuespillerteknikk
  • Teater

Aktiv i følgende fylker:

  • Nord-Trøndelag
  • Nordland
  • Oslo
  • Sør-Trøndelag

Jeg tilbyr teaterkurs både for barne- og ungdomstrinn.
Basen for kursene er fra den franske pionéren Jacques Lecoq`s teatermetoder, hvor elevene får utforske kroppen som utgangspunkt for arbeid med karakterer og situasjoner.
Timene inneholder:
– oppvarming av kropp og stemme som bevisstgjør elevenes instrument.
– forskjellige leker som bygger samhold i gruppen.
–  bevegelsesarbeid – både med improvisasjon og satte bevegelses-sekvenser til musikk.
–  improvisasjon i grupper og etter hvert også alene på gulvet. Improvisasjonsoppgavene kan også knyttes opp mot et valgfritt tema eller tekst.  Improvisasjonarbeidet er får å stimulere fantasi og situasjons-forståelse.
– gruppearbeid for å styrke elevens samarbeidsevne – dette knyttet til tema/teksten fra improvisasjonsarbeidet.

Hvilket tema/tekst gruppen jobber med kan være et ønske fra deg/dere eller så kan jeg komme med forslag. Her kan vi se an gruppen og alderen sammen.

2015            – Teaterkurs for Vålerenga Aktivitetsskole i 5 uker. Hovedfokus på arbeid med eventyrsjangeren, med kort visning av eventyret «Votten»med  3. og 4. klasse.

2015            – Turné med forestillingen «Drive» ved DKS Nord-Trøndelag med påfølgende workshop for ungdomskoletrinnene. Arbeid med «tegneserieteater» som bygger på teknikken bamime, hvor skuespilleren både er karakterer, arkitektur og objekter.

2015/2016 – Instruktør ved barne-og ungdomsteateret ved Oslo musikk- og kulturskole ved Schous Kulturstasjon.
Under denne perioden har jeg jobbet med fem ulike grupper med spenn fra 4-14 år. I timene har jeg blant annet jobbet med dikt, improvisasjon, bevegelsesarbeid og sang. Forestillinger med barna har vært; Kjerringa mot strømmen (dikt), Prinsessen på erten (bevegelsesarbeid) og har satt opp forestillingene Gruffalo, Den Lille Prinsen og Fluenes Herre.

2016           – Turné med «Ordlaboratorium» v/ DKS Nordland med påfølgende workshop med 1. og 2. klasse.