Embret Nordseth

Tynset

Jeg har over 20 års erfaring med revyarbeid og teater. Bor på Tynset med samboer og to barn. Har skrevet humoristiske tekster så lenge jeg kan huske og har jobbet som lærer i over 20 år. Spiller badminton på si´.
Er selverklært ekspert på å finne en god punchline og få enhver revy trygt i havn.

Fagområder

  • Fra idé til forestilling
  • Monologarbeid
  • Revy
  • Teater
  • Tekst

Aktiv i følgende fylker:

  • Hele landet

Idemyldring: Jeg kan sette i gang skrivegrupper i arbeidet med å klekke ut nye ideer, og/eller hjelpe til med å dramatisere dem fram (teaterleker).  Har også mange tips til TYPER av nummer, og jeg hjelper også til med gjennomgangsfigurer, eventuelt en rød tråd, kommentatorspor og formen på selve forestillingen.

Tekstarbeid: Har du starta med en sketsj (eller skuespill) og trenger hjelp til fortsettelsen, eller for eksempel punchline, definere rollene og/eller til å gjøre den morsommere, så kan jeg hjelpe. Noen ganger trengs en annen vinkling for å få fram budskapet eller humoren, spissing av rollene, mer direkte eller mer publikumsvennlig, lenger eller kortere akter, færre/flere roller og så videre.

Skuespill: Jeg skriver på bestilling. Etter ett eller flere møter kan jeg skrive et ferdig skuespill/komedie (varighet fra halvannen til to timer) basert på et lokalt eller nasjonalt tema og/eller hvilke roller som er ønskelig. Dette har jeg gjort rundt omkring i Nord-Østerdalen flere ganger, se oversikten under. «Hjalmars handel» ble satt opp to ganger, med 15 års mellomrom, fordi de likte det så godt, og «Astrid verden», ble senere satt opp to andre steder. 

Sketsjer: Jeg skriver humoristiske sketsjer på bestilling. Både lokale og nasjonale sketsjer med varierende lengde (alt fra 2 til 5 minutter). I tillegg har jeg et ganske stort utvalg av sketsjer som er blitt brukt på scenen som lett kan skrives om, og har sketsjer som ligger på vent. 

Regi: Jeg kan også ta på meg å regissere din revy eller ditt skuespill. 

Jeg skriver også monologer, kåserier (er fast kåsør i Klassekampen), sanger, sketsjer som må filmes, og filmsnutter som går igjen i revyen, manus til kommentatorer og/eller kommentarer over høyttaleren. Det er bare fantasien som setter grenser for hva en revy/forestilling kan inneholde.

Har bidratt som instruktør og/eller tekstforfatter i 11 russerevyer på Nord-Østerdal videregående skole, fra og med 1999 – 2007, 2016 og 2017. Instruerte, skrev og spilte i 7 mart`nsrevyer på Tynset fra 2008 til 2019, med blant anna skuespillene «Tribunebråk» i 2009 og «Den absolutte æljfarsen i 2010.
Regisserte og skrev NM-revy på Røros i 2015 «Et mesterverk», skrev og instruert Sommerrevyen i Dalsbygda i juli 2020 og har bidratt med sketsjer til flere revyer i regi av Kvikne songlag. Har ellers skrevet og bidratt i en rekke forestillinger på ulike skoler i Nord-Østerdalen, Sjukepleierhøgskolen i Elverum og Tokerud skole i Oslo.

Oversikt over skuespill og revyer for voksne.

2004: En voksen, takk! – tekstforfatter og instruktør

En komedie skrevet til Dalsbygda Ungdomsslag om hjemmebrent og byfolk

2005: Hjalmars handel – tekstforfatter og instruktør

En komedie skrevet til Dalsbygda Ungdomsslag om sterke kvinner og svake menn. (ble satt opp igjen i Dalsbygda i 2017)

2009: Tribunebråk – tekstforfatter og instruktør

En fotballkomedie skrevet til Martensrevyen på Tynset der scenen er en stor sittetribune.  

2010: Den absolutte æljfarsen – tekstforfatter og instruktør

En komedie skrevet til Martensrevyen på Tynset om alt rundt elgjakta.

2016 – 2021: Astrids verden – tekstforfatter og instruktør

En komedie og skuespill skrevet til Kvikne skole, der Astrid Lindgrens figurer går igjen. Den er senere satt opp på to andre skoler, senest i Vingelen i 2021.

2021: Mord på Kvikne hotell – tekstforfatter og instruktør

En humoristisk påskekrim skrevet til Kvikne fjellhotell, der publikum får mulighet til å gjette hvem morderen er.

2021: Sotnissen og den hemmelige koden!l – tekstforfatter og instruktør

En oppfølger til Sotnissen blåser bort. En barneforestilling på Savalen høyfjellshotell, der ungene hjelper julenissen i Nissehuset med å få tilbake den magiske sekken og redde jula (premiere oktober 2021).

Bøker: Ga ut boka ”Ballespark” i desember 2006. Det endte med intervju på Kanal 24 og besøk i God Morgen Norge på TV2. Ga ut boka ”Ake på tjukkas” i 2015.