Dina Valberg

Oslo

Jeg har jobbet mye med devising som metode, og innenfor et teatersyn hvor det visuelle og fysiske har vært sentralt. Men jeg har også arbeidet mye med tekst - Da både som utøver selv, og i undervisning. Det at jeg selv arbeider både skapende, utøvende og pedagogisk gir en bred plattform av erfaring og metoder til bruk i instruktørarbeidet.

Arbeidserfaring:
Undervisning i fortellerteknikk, 2013-
Skuespiller i "Reisen gjennom Hakkebakkaskogen", Dyreparken, mai - september 2017
Dramalærer ved KV - Kristen VGS Vennesla, august 2016 - april 2017
Skuespiller i "Pyromanen", Glør film, 2016
Medlem av Teater Abu, 2014-2015

Utdanning:
Bachelor i Faglærer i drama ved Universitetet i Agder, 2016.
Musikklinja på Thor Heyerdahl VGS.

Fagområder

  • Barne- og ungdomsteater
  • Fortellerkunst
  • Fra idé til forestilling
  • Teater
  • Tekst

Aktiv i følgende fylker:

  • Akershus
  • Oslo

Jeg tilbyr kurs, instruksjon og teaterproduksjon av forestillinger i et bredt spekter.

Fortellerteknikk:
Jeg skreddersyr et kurs-/workshop-opplegg som passer for deg/dere og ditt/deres formål. Fokuset vil ligge på fortellerteknikse virkemidler og hvordan vi kan ta dem i bruk for å skape et resultat som samsvarer med formålet for kurset; enten en forestilling, en tale, eller en annen formidlingssituasjon.

Fra idé til forestilling:
Hvordan kan vi skape et scenisk forløp og produkt ut ifra ulike materialer? Hvilke verktøy og metoder kan vi bruke? Jeg tilbyr workshops hvor vi sammen utforsker eksempelvis tekst eller fysisk materiale for å skape et konsept og et produkt. Fokuset vil ligge på devising og kollektivitet.

Tekst:
Jeg tilbyr veileding og undervisning i arbeid med monolog, og også tekstbasert teater. 
I tillegg kan jeg også jobbe med hvordan vi kan bruke tekst som utgangspunkt for å skape noe annet – Å bruke devising med tekst som utgangspunkt.

Barne- og ungdomsteater:
For yngre barn (barnehage/småskolen) vil fokuset ligge på lek og utforskning med barnas premisser og skapende evner i sentrum.
For mellomtrinnet kan vi i tillegg utforske mer tematiske prosesser og enkel skuespillerteknikk.
For ungdom kan vi jobbe både tekstbasert, eller eksperimenterende – med eller uten ord. 
I alle aldersgrupper er jeg interessert i at barna selv skal være medskapende.

Som utdannet dramalærer har jeg erfaring både gjennom studiet og som ansatt i skolen. 

Som dramalærer i VGS har jeg undervist i Teaterproduksjon 1 og 2, Musikk, dans og drama, og Drama og samfunn hvor jeg i alle fagene fungerte som instruktør i skolens produksjoner, bl. a. «Drømmen midt på sommer’n» (Basert på «En midtsommernattsdrøm»)
Våren 2016 hadde arbeidet jeg med regi i vår Bachelor-forestilling «Hamlet – En devised forestilling basert på Shakespeares klassiker».
Vinteren 2015 hadde jeg praksis på Brentemoen barneskole i Lillesand hvor hele skolen skapte en forestilling basert på fjellvettreglene. Jeg hadde ansvar for 2. trinn.
Høsten 2013 arrangerte jeg og mine medstudenter Teaterskole på Søgne gamle prestegård i høstferien. Aldersgruppen var 7-10 år.